Zehirli | Konular | Kitaplar

2015 aktif konular listesi

Hadis inkarcılarının tıkandığı nokta

  • imdat

Her zaman ısrarla vurguluyorum. Vurgulamaya devam da edeceğim. Hadis inkarcılarının mantıklarının tıkandığı ve asla cevap veremeyip eveleyip geveledikleri bir noktaya değinmek istiyorum.

Bu inkarcılar diyorlar ki biz kurana inanıyoruz ama hadisler uydurma. Kabul etmiyoruz.

Yahu behey cahil sen peygamberin getirdiğine inanıyorsun da sözlerine neden inanmıyor inkar ediyorsun. Eğer sözlerinde bir yanlış hata varsa getirdiği de yanlıştır hatalıdır. Eğer getirdiği doğru ise sözleri de doğrudur.

Peygamber okuma yazma bilmiyorsa neden Oku!

  • imdat

Peygamber efendimiz okuma ve yazma bilmiyordu. Yani herhangi bir metini yazı ile yazamıyor ve yazılmış bir metni okumasını bilmiyordu.

Bazı kesimler ise bunun bir çelişki olduğunu iddia etmekteler. Böyle bir şeyin olması Allah'ın emrine karşı gelmek olacağını söylemektler. Hem oku denecek ve peygamber de okuyamayacak... gibi farklı söylem ve sloganlar üretmekteler. Bu yolla da ehli sünnet velcemaat görüşü çürütülmeye çalışılmakta.

Bu yüzde yüz tescilli bir kelime oyunudur. Algıyı değiştirmeye çalışmaktalar ve zihinde vay be doğru gerçekten dedirtecek şeytanca bir tuzak kurulmaktadır..

Neden osmanlıcayı es geçiyoruz ki

  • imdat

Aslında düşününce inanılmaz birşey. Biz ne kadar tembeliz böyle.. İnternet denen bir nimet çıkmış. Bilgi paylaşımın bu kadar kolay olduğu bir ortam doğmuş. Ancak millet olarak atalarımızın bin yıl boyunca kullandıkları yazma şeklini bu ortamda sunamamışız bile..

Bu bizim çok büyük ayıbımız. Türk toplumunun içine düştüğü hezayanı yansıtıyor. Kaybolmuşluğu yok oluşu gösteriyor. Biz dünya dertleri ve para peşinde koşarken kültürümüzü tozlu raflar arkasına bırakmışız.

Eski osmanlıca kitaplar nete aktarılmalı

  • imdat

Eski dönemlerde yazılmış osmanlıca kitaplar bilgisayar harfleri ile yazılı olarak internet ortamına aktarılmalı.

Kitapların latin harflerine çevirisi vs uğraşmadan. Oldugu gibi harf harf kelime kelime orjinine sadık kalınarak internet ortamına yüklenmeli.

Scanner ile tarayıp yüklemek yetmez. Teker teker yazılmalı..

Okumak ve araştırmak isteyenlere kaynak olarak sunulmalı.

Kim okusun ki düşüncesini silinmeli.. Bir kişi için bile olsa bu yapılmalı. Vakti zamanı olan herkes ipin ucundan tutup böyle bir mücadele içine girmeli.

Günümüz kelimelerin osmanlıca yazılışları

  • imdat

Piyasada hep osmanlı döneminde kullanılan kelimelerin günümüz türkçesi ile anlatımı vs yer alıyor. Bunlar tamam olmalı fakat asıl eksiğimiz bu değil..

Gerçek eksiğimiz günümüz kelimelerin tamamının osmanlı alfabesi ile nasıl yazılabileceğini bilmiyoruz!!

Bununla alakalı bir translate sözlük oluşturulmalı. Tüm güncel kullanan kelimelerin osmanlı harfleri ile yazılışları yazılmalı. Doğru imla için çalışmalar yapılmalı.

Ben anlamıyorum türk dil kurumu ne iş yapar? Neden bu tarz projelere öncülük etmez ki?

Türkçeden osmanlıcaya çeviri yapmak

  • imdat

Türkçe yazılmış bir metin nasıl osmanlıcaya çevrilir? Latin alfabesi ile yazılmış makaleleri osmanlı harflerine çevirme işlemi nasıl yapılır?

Bunu yapmak henüz mümkün değil gibi..

Düşünün google translate ile dünyada adı sanını duymadığınız bir dile bile türkçeyi çevirirken, atalarınızın bin yıldır kullandığı osmanlı harflerine çeviremiyorusunuz. Bu çok büyük bir faciadır. Bir milletin ne kadar büyük bir gaflet içinde olduğunun belgesidir.

Yüzde yüz osmanlıca siteler kurulmalı

  • imdat

Ülkemizde potansiyel olarak günümüz türkçesi ve osmanlıca yazı hazırlanmış siteleri takip edebilecek yüzbinlerce kitle var..

Osmanlıca yazabilecek kişi çok az olsada yazılanları okuyabilecek takip edebilecek. Arada bir girip bakabilecek yüzbinler var.

Osmanlıca karikatürler, osmanlıca sözler, isminizin osmanlıcası ve osmanlıca eğitim derken artık yerine yüzde yüz tamamen osmanlıca içerikler barındıran siteler kurulmalı..

Herhangi bir kişinin günlük ihtiyaçlarını hiç latin harfleri ile yazılmış bir siteye girmeden internet üzerinden karşılayabilecekleri ortamlar hazırlanmalı..

İsminizin osmanlıca yazılışını öğrenin

  • imdat

Osmanlıcaya merak isimlerin osmanlıca yazılışını araştırmak ile başladı.

bir çok kişi facebook gibi ortamlarda paylaşmak için isimlerin osmanlıcasının nasıl yazıldığını arayıp ekliyor.

Fakat bu süreçte haber siteleri büyük bir hataya imza attı. Akit gazetesi gibi siteler bile bu hatalarını analiz etmeden devam ettiriyorlar. Milleti isimlerinin gerçek yazılışlarını değil de otomatik uydurmasyonlarla kandırıyorlar.

İsimleriniz gerçek osmanlıca yazılışlarını öğrenmek için size güzel bir adres veriyoruz.

http://isimler.osmanlicatakvim.com/

Tüm osmanlıca kitaplar nete aktarılmalı

  • imdat

Bütün osmanlı arşivi net ortamın aktarılmalı. Bugün kütüphanelerimizde bulunan tüm eserler tarayıcılar ile taranıp internet ortamına sunulmalı.

Herhangi bir ziyaretçi rahatlıkla ulaşabilmeli. Ve ulaşmakla kalmamalı. ayrıca ekip kurulup bütün bu eserler teker teker büyük bir titizlikle bilgisayar harf karakterlerine çevrilmeli.

Olduğu gibi orjinal metinleri ile konu konu, kitap kitap sınıflandırılmalı. Bütün kitlelerce ulaşılabilir yapılmalı. Ve herhangi bir telif hakkı talep edilmeden sitelerce yayınlanabilmesinin önü açılmalı.

Teknoloji oyun oynaştan ibaret

  • imdat

Bugün gözümüzü boyayan bizleri büyüyen kendisine çeken şu teknoloji var ya.. işte sadece oyun ve oynaştan ibaret.. Bizim bilimin ta kendisiymiş gibi kapılmışken teknoloji tüketim hastalığına... Sadece bir oyunun parçasıyız..

Yeryüzünde birileri kuralları keşfedip bunun çerçevesinde teknoloji oyunu ile oynaşmakta. Bizler hayran hayran izlemekteyiz. Ceplerimizdeki paraları bu oyunla hokus pokus yapıp sövüşlemekte.

Kendi kültürümüzü öcü gibi görüyoruz

  • imdat

Ne kadar farkındayız bilmiyorum. İlkokula başladığımız ilk günden itibaren ilginç bir empoze ile karşı karşıyayız.. Yabancı kültürlere hayranlık duyarken kendi kültürümüzden uzaklaşıyoruz. Hatta kendi kültürümüzü öcü gibi görür hale geliyoruz..

Leninci, stalinci oluyoruz.. Maocu oluyoruz.

Fransız seni ne kadar anlatabilir ki

  • imdat

Düşünün bir fransıza gidip ey fransız anlat benim kültürümü bana deseniz, ne kadar anlatabilir ki? Bir ingiliz, bir alman, bir ispanyol ne kadar anlatabilir? Anadoluyu, dağları taşları ne kadar anlatabilir..

Ve anlatırken ne kadar yüreğinden hissederek anlatabilir. Bir ispanyol ispanyayı ballandıra ballandıra büyük bir aşkla anlatır öyle değil mi? Ancak kendi topraklarının bağrından çıkmış endülüsü bile anlatamaz anadoludaki bir müslüman türkün anlattığı kadar..

Osmanlının internette izi bile yok

  • imdat

Sen 600 yıl dünyaya hükmet.. Titret yeri göğü.. Adın nam salsın cümle alemde..

Ve sonra..

İnternet diye birşey çıksın.. senin 600 yıl hükmettiğin toprakların adını kendi yazınla aradığında google bulamasın.. sıfır sonuç getirsin.

600 yıllık kullandığın dil ve harfte en temel güncel bilgileri arat internette ama hiç bir sonuç çıkmasın.

Bu ne büyük gaflet.. Koca millet hala ayakta uyuyor. Yasak yok, engel yok.. Kimse tutmuyor seni. Neden bekliyorsun. Tüm insanlık muhtaç o engin hazinelere.. yeniden kazandır. Tozlu raflar arasından çıkar.. Tarihini kültürünü yeniden ihya et..