Zehirli | Konular | Kitaplar

2005 aktif konular listesi

Turuncu devrim'in gizli mimarları

  • taksim

KİEV - Bir grup genç, bir ayı aşkın süredir başkent Kiev'deki Bakanlıklar karşısında 24 saat aralıksız "davul" çalıyor. Kendilerine "Özgür Davulcular" adını veren gençler, mazot varillerini ortadan ikiye keserek, demir çubuklarla beton binalar arasında yankılanan "Yuşçenko", "Defol Kuçma" şeklindeki vuruşları yapıyor.
Bulundukları mekanın zemini buzlarla kaplı. 23 yaşındaki Yura Vasiçki ellerini göstererek, "Nasır tuttu." diyor. Aralarında bayanlar ve çocuk denecek yaşta eylemciler de var. Eylemlerine 22 Kasım sabahı, yani 21 Kasım'daki seçimlere hile karıştırılması üzerine ülke genelinde ortaya çıkan "halk direnişi" ile başlamışlar.

`Kapkaçın ardında PKK var`

  • Murat Tilki

Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel, son dönemlerde hırsızlık ve kapkaç olaylarında yaşanan artışı bölücü terör örgütü PKK/Kongra-Gel`in faaliyetlerine bağladı.

Yücel, Doğu ve Güneydoğu`da kaybolan çocukların, terör örgütü mensupları tarafından kaçırılarak İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde çeşitli suçları işlemeye zorlandıklarını tespit ettiklerini söyledi.

Kaymakam Orhan Pamuk kitaplarını toplattı

  • hayat

Isparta'nın Sütçüler Kaymakamı Mustafa Altınpınar, tüm kamu kurumlarındaki Orhan Pamuk'a ait kitapların toplatılarak imha edilmesi yönündeki talimatını savundu. Altınpınar, yayınladığı emir için “Pişmlan değilim” derken, vali İsa Parlak ise emrin iptal edildiğini ve Kaymakam Altınpınar'ın yetkisini aştığını söyledi.

Altınpınar, yayınladığı emir için “Pişmlan değilim” dedi. Vali İsa Parlak ise emrin iptal edildiğini ve Kaymakam Altınpınar'ın yetkisini aştığını söyledi. İlçede adı açıklanmayan ve ünivesitede okuyan bir kızın Orhan Pamuk'un kitabını okuduğu söylenince bir grup bu kitabı alıp yakmak için kızı aradı.

Kaymakam Orhan Pamuk kitaplarını toplattı

  • hayat

Isparta'nın Sütçüler Kaymakamı Mustafa Altınpınar, tüm kamu kurumlarındaki Orhan Pamuk'a ait kitapların toplatılarak imha edilmesi yönündeki talimatını savundu. Altınpınar, yayınladığı emir için “Pişmlan değilim” derken, vali İsa Parlak ise emrin iptal edildiğini ve Kaymakam Altınpınar'ın yetkisini aştığını söyledi.

Altınpınar, yayınladığı emir için “Pişmlan değilim” dedi. Vali İsa Parlak ise emrin iptal edildiğini ve Kaymakam Altınpınar'ın yetkisini aştığını söyledi. İlçede adı açıklanmayan ve ünivesitede okuyan bir kızın Orhan Pamuk'un kitabını okuduğu söylenince bir grup bu kitabı alıp yakmak için kızı aradı.

HIZBÜ'TTAHRIR VEYA HIZBÜ'TTAHRIK!...

Son günlerde bir merkezden veya bir yerlerden dügmeye basildigi anlasilmaktadir. Her veçhesiyle provakasyon kokan, bebek kâtili, bas câni yandaslarinin memleketimizin muhtelif sehirlerinde sergiledikleri igrenç ve çok tehlikeli hareketleri uzun uzun, tahlile ihtiyaç yoktur. Devletimizin bekâsi ve bölünmez bütünlügünü korumaya yeminli Silâhli Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimiz elbette geregini yapacaklardir.

Ancak, bu Hizbü'ttahhir de nereden çikti!...

Hizb, Türk Dil Kurumu Sözlügüne göre; 1-Arap. Bölük, kisim. 2- Bir topluluk, bir örgüt içinde inanç ve düsünce bakimindan ayrilik gösteren yan tutmaya yönelik küçük topluluk, klik.

Hayat üniversitesi “Harem-i hûmâyûn”

  • hayat

Harem’le ilgili, bazı kitaplarda ve bazı dergilerde yayınlanan müstehcen resimlerin aslı esası mevcut değildir. Batılı ressâmların hayallerinin mahsûlüdür. İşin doğrusunu ve Batılı yazarların nasıl meseleyi çarpıttıklarını ise, 1960’lı yıllarda Harem’in restorasyonunda görev alan ve bir Fransız tarihçisi olan Robert Anhegger ile evli olan Mualla Anhegger’den dinlemek icabediyor. Anhegger diyor ki:

Padişahın evlatlıkları!..
“Haremin Avrupalıların yüzyıllarca yazıp çizdiği ile hiçbir alakası olmadığını fark ettim. Harem Padişahın dilediği kadınla buluşması için düzenlenmiş bir kurum değil. Mimarisi bile buna göre düzenlenmemiş. Padişahın câriyeleri görebilmesi ve aralarından birini seçebilmesi mümkün değil. Kapılar, daireler, geçişler buna göre planlanmamış...

PKK, Uyusturucu ve Insan Ticaretinden 300 Milyon Dolar Kazaniyor

  • Himmet

AB’nin teror listesindeki PKK, Avrupa’da uyusturucu ticareti, insan kacakciligi, cocuk kacirma, harac ve gasp gibi organize suc eylemlerinden sagladigi geliri, silah aliminda ve Kuzey Irak’taki orgut kamplarindaki teroristlerin egitimi icin kullaniyor.

Avrupa Polisi EUROPOL, Avrupa capindaki uyusturucu pazarinda ilk sirada yer alan PKK’nin, yillik gelirinin 300 milyon dolari buldugunu acikladi. Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar uyusturucu ticaretinin PKK’nin kontrolunde oldugunu vurgulayan EUROPOL, orgutun ekonomik kaynaginin buyuk bolumunu ozellikle İngiltere ve Romanya uzerinden Avrupa’ya dagittigi uyusturucu ve insan kacakciligi ticaretinden sagladigina dikkat cekti.

Google´da en çok neyi arıyoruz?

  • hayat

Günde 200 milyondan fazla sayıda arama yapılan Google, internetin en önemli başvuru kaynaklarından biri haline geldi. Peki Türkiye´de kim neyi arıyor?

Günde 200 milyondan fazla sayıda arama yapılan Google, internetin en önemli başvuru kaynaklarından biri haline gelmiş durumda. Firmanın resmi istatistik sayfasında ülkeler bazında en çok aranan kelimeleri görebilmek mümkün. Görünen o ki Türkiye kökenli aramalar gündemden fena halde etkileniyor. İşte Türkiye´nin internette en çok aradığı 15 Türkçe anahtar kelime:

1- Gamze Özçelik.
2- SSK.
3- MEB.
4- Fenerbahçe.
5- Galatasaray.
6- Milliyet.
7- Turkcell.
8- Rüya tabirleri.
9- Sibel Kekilli.
10- Hürriyet.
11- Yonja.
12- Fal.
13- Sabah.
14- Burs.
15- Okey.

YAMAN TAKIYYECI...

Kendileri, Edirne ve Kirklareli'nde imamlik ve vâizlik yaparken, yakin arkadaslarina ve dostlarina "Ben, bu insanlarin içinde bunaliyorum, bu hizmetler bana göre degil, Memleketime dönüp, uzlete çekilecegim, belki bes on koyun alir, onlari güder, ikfâf-i nefs kadar rizkimi onlardan çikaririm diye diye.

Izmir'de, Akseki'li Ali Riza Bey'in, Imam-Hatip ve Ilâhiyat'a ögrenci yetistirme Derneginde kalip, Cum'a günleri Kestanepazari Cami'inde va'az ederken, "Sizin gibi cemâdat'a bosuna nefes tüketecegime bitli yorganima sarilip Rabbime niyaz etsem daha iyidir," derken de hep takiyye yapiyordu.

Vatandaşı canından bezdiren artış

  • Nizameddin Cerrah

Bu yılın ilk 10 ayındaki asayiş olayları geçen yılın ilk altı ayına göre, yüzde 35 artış göstererek 385 bin 412`ye yükseldi... Cinayet, yaralama, gasp ve tecavüz, kapkaç ve yankesicilikte durum ürkütücü boyutlarda. Kısaca, suç artıyor, halk ise tedirgin....

Nüfusunun 17 milyona ulaştığı tahmin edilen İstanbul`da işlenen asayiş suçlarının sayısı 82 bin 529, Ankara`da 12 bin 638, Gaziantep 11 bin 16, İzmir`de 8 bin ve Adana`da 7 bin 32. Bu suçlar arasında vatandaşın can güvenliğini tehdit eden en basit olay gasp.

(MİSYON)ER KİŞİ NİYETİNE!

  • Himmet

“HEPİMİZ insan olmaktan kaynaklanan özel bir potansiyele sahibiz ve ortak hedefler söz konusu olduğunda bu potansiyele müracaat ederek yollarımız, hedefe ulaşma zamanımız farklı da olsa bir şekilde amacımıza ulaşırız” der, bir psikoloji teoretisyeni. Bu aslında, “her insan dünyayı ve insanlığı kurtarmaya ya da batırmaya kuvvetli bir adaydır” öngörüsünün fikir altyapısını oluşturan bir düşüncedir. Bu anlamda ilgilendiğimiz, yetiştirmeye çalıştığımız her çocuk özel bir yaklaşım gerektirir zira o; dünyayı kurtarmaya ya da batırmaya kuvvetli bir namzettir. Ailenin ve eğitim sisteminin bu süreç içindeki rolü çocuğun yönelimleri açısından çok önemlidir.

YAMAN TAKIYYECI!... (2)

Yaman takiyyeci, bu yillarda magdur, mahkûr ve mazlum rollerini çok büyük bir muvaffakiyetle oynadi.

Yillar önceydi, Istanbul'da Bogaz'in Anadolu Yakasinda Çengelköy yakinlarinda bir yerde bir dostumuzun sünnet merâsimine dâvetliydik. Yemekler yendi, namaz kilindi, sünnet merâsimi tamamlandi. Dâvetlilerden çogu mekâni terkettiler, iki elin parmaklari kadar dâvetli ya kaldi, ya kalmadi.

Dâvet sahibi olan Hocamiz, "Akkoca, sende hem hocalik, hem de gazetecilik var, kulagin deliktir, söyle bakalim, memleketimizde neler oluyor, neler dönüyor?" dediler.

YAMAN TAKIYYECI!.. (3)

Ortam böylesine hazirlandiktan sonra, harcama yetkisi yalniz Bastakiyyecide olan, miktari ve cinsi de yine Bastakiyyeci tarafindan bilinen çok büyük bir likidite birikmistir.

YAMAN TAKIYYECI!..(4)

Baris Gurusu ve Yaman Takiyyecinin Ümmet-i Muhammed'in evladina dinini, diyânetini ögretilmesi hususunda hiç bir çabasi, gayreti olmamistir. Hâlen de böyle bir gayret ve çaba içinde degildir.

Referans olarak aldigi zât'in da böyle bir gayreti yoktu.

Kendisinin de aralarinda bulundugu; "Hürriyet, musâvat, adalet isteriz", diye diye, Selânik yahudi-mason'larinin öncülük ettigi yikici hareketler neticesi, Devlet-i Aliyye'miz yikilmis, yeni idâre pespese kararlarla eski ile yeni arasindaki bütün köprüleri yikmisti.