Zehirli | Konular | Kitaplar

Ilmihal kitaplarda gecen bilgileri ezbere biliyor musunuz?



9 yorum

meshepler

çok faydalı bilgiler içeren bir site bu siteyi hazırlayanlardan Allah razı olsun

21.09.2007 - emre

Bu tip bir siteyi kurandan

Bu tip bir siteyi kurandan da dolduran dan da Allahu teala razı olsun.Deniz kardesim umarim mail adresimden bana ulasabilirsin,selefilik konusunda ciddi bir yardim talep edicem.

24.09.2007 - Ber'a

Değerli Ber'a Kardeşim

Konuyla ilgili birçok bilgi sitede mevcut takip edin inşaallah.Tüm sorularınızı da buraya iletebilirsiniz Selam ve dua ile..

27.09.2007 - Deniz

din kültürü

din kültürü öğretmeniyim sitenizi çok beğendim benim gibi birçok insanında faydalanacağı kanaatindeyim

01.10.2007 - gülcihan

ilmihal kitapları

böyle kitapların olması çok güzel birşey. insan bilmediklerini soracak kimse yoksa ilmihal kitaplarına bakarak öğrenir

06.10.2007 - misafir

ilmihal bilgilerini kimse

ilmihal bilgilerini kimse kafasına göre uyduramaz olanı uygular

07.10.2007 - yaşar

İnternet Sayfanız ve Düznlediğiniz Anketle İlgili

İnanan insanları tekfir -inkarla suçlamak- ederek ne kazanıyorsunuz anlamıyorum. Ümmet zaten yeterince parçalanmış ve bölünmüş durumda. Mümin ve müslümanların en temel maksadı iman dairesine, İslam dairesine insanları davet etmek olmalıdır.İlmihal kitaplarında geçen bilgileri ezbere bilmekle ilgili -konu olarak değil içerik ve sunum cümleleri olarak- komik bir anket düzenlemişsiniz. Asrımızın en büyük hastalığı; imansızlık ve iman hakikatlerine gereken önemin verilmemesidir. . İşte bundan istifade etmeye çalışan küfür ve inkar çeşitli hileler ile müminlerin kalplerine şüpheler atmakta, hatta ne acıdır ki, bir kısmını kandırmaktadır.Halbuki iman, amelden önde gelir. Zira Allah’ın fazlının gözüktüğü kimseler için, amelsiz cennete girmek mümkün olabilir. Ama imansız cennete kimse giremeyecektir.İman cennetin “olmazsa olmaz” anahtarıdır. Belki ameldeki bir kusur, Allah tarafından af edilebilir, ancak imandaki ufacık bir kusur af edilmediği gibi, yer ve gök arası kadar salih amelin mahvına da sebep olur. Öyleyse imanı çok iyi anlamak ve iman hakikatlerini delilleriyle bilmek zorundayız.

“Zaman imanı kurtarma zamanıdır”
günümüz insanı ilmihal bilgilerini öğrenmeye çok istekli değil zannımca. Asıl mesele yukarıda belirtildiği gibi iman meselesidir ve insanların ebedi saadet anehtarı olan iman kurtarma zamanıdır.Son olarak; umarım beni de kafirlikle veya dinden çıkmakla suçlamazsınız. Bir de şu haberler kısmına neden en başa hürriyet gibi kartel basının amiral gemisini koymuşsunuz. Sizlerin hassasiyeti bu kadar olsa gerek. İlmihal bilgilerini samimi müslümanlar zaten öğreniyorlar, sizin maksadınız ümmet içine fitne atmak.yazık yazık.Rabbim hepimizi ıslah etsin.Alem-i İslam'a basiret versin vesselam.amin.

09.10.2007 - Melek

imanin koruyucu kaleleri

imanin koruyucu kaleleri vardir. Kaleleri yikilmis bir sehrin korunulabilmesi düsünülemez. Zaman iman devridir deyip kendi cehaletlerini gizleyenlerin tekrar oturup düsünmeleri gerekir. Cünkü imani kurtarma devri sadece bu asir degil ilk insandan bu yana vardi. Bu devirde gecmis devirlere göre Iman edebilmek icin o kadar cok sey aciga cikmistir ki... Ancak insanlar nefislerine yenildikleri icin ya da cehaletlerinden inkara devam etmekteler. Ilmihal bilgilerini her müslüman bilmeli. Bilmemiz gerekiyor. Verilen mesaj basit gibi algilansada ehli olan anlamistir.

09.10.2007 - panzehir

Qur'an ilmimala muhtaçdır

Qur'an ilmimala muhtaçdır mı?

23.05.2009 - misafir

Konular