Zehirli | Konular | Kitaplar

2016 aktif konular listesi

Robert Koleji ve Fatih’ten Alınacak İntikam

  • Efkar

Robert Koleji, Amerika Birleşik Devletleri sınırları dışında kurulan ilk Amerikan okuludur.

Dünyanın en büyük emperyalist devleti olacak ABD kendi toprakları dışındaki ilk faaliyetlerine Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethine bir karşılık olmak üzere Robert Kolejini Rumelihisarı’nın hemen yanına -ama burçlara tepeden bakacak bir şekilde- kurarak başlamıştır. Kolejin kilisesinin haçının, -bugün sadece minaresi kalan- hisar camisinin hilalinden yukarıda tutulduğu da Cyrus Hamlin tarafından ifade edilmiştir.

Bilgisayar korsanına 135 yıl hapis cezası daha

  • hayat

Bilgisayara olan merakı yüzünden ’dahi çocuk’ olarak adlandırılırken, sanal dünyada korsanlıklar yapıp yakalanınca 199 yıl hapis cezasına mahkum olan 26 yaşındaki Onur Kopçak, devam eden bir başka davada 135 yıl hapis cezası daha ceza aldı. Toplamda 334 yıllık tarihin en ağır cezasına mahkum oldu.

Bilişim suçu işlemekten toplam 334 yıllık tarihin en ağır cezasına mahkum olan Mersinli genç, yattığı Osmaniye Cezaevi’nden mahkemeye mektup göndererek "Astronomik hapis cezalarıyla amaçlanılan kazanımın ne olduğu muammadır. Kararı hiç bir şekilde hak etmedim. Yürürlükteki kanun maddelerinden hareketle bir çözüm üretilemeyeceğine inandığım için kararı temyiz etmiyorum" dedi.

Bilgisayar korsanına 10 yıl hapis

  • hayat

ABD'de bir çok ünlü kadın sanatçının kişisel internet hesaplarını kıran bilgisayar korsanına 10 yıl hapis cezası verildi..

Federal hakim S. James Otero, bilgisayar korsanı Christopher Chaney'i (35) 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Chaney, bilgisayara izinsiz girme dahil olmak üzere hakkındaki 9 suçlamayı kabul etmişti.

Savcılara göre Chaney, 2010 yılı Kasım ayıyla 2011 yılı Ekim ayı arasında eğlence sektöründe aralarında Scarlett Johansson, Mila Kunis, Christina Aguilera'nın da bulunduğu 50'den fazla kişinin e-posta hesaplarına yasadışı olarak girdi.

Aguilera, Kunis ve Johansson, davanın, internette izinsiz giriş konusunda bilinçlenme sağlayacağı düşüncesiyle kimliklerinin kamuya açıklanmasına izin vermişlerdi.

Boş insana bol bol subminal mesaj

  • imdat

Boş insansan, işin gücün hedeflerin mücadelen yoksa payına düşen bol bol subminal mesaj olacak..

Sen istesen de istemesen de boş insan olmanın bedelini o subminal mesajlarla ödeyeceksiniz.

Boş insan zamanını tv izleyerek geçirir. Takip etmesi gereken dizileri izlemesi gereken filmleri programları vardır. Hali ile bol bol o mesajları alır..

Boş insan internette boş boş sürf yapar, sosyal medyada turlar, arkadaşların profillerini takip eder.. Bol bol ahesta aheste subminal mesajları devşirir..

Boş insan bilgisayarda oyun oynar.. Oyun içine yerleşmiş mesajlarla cebelleşir..

Ramazan Kurtoğluna göre mehdi inancı

  • Himmet

Ramazan Kurtoğlu isminde bir zaat son zamanlarda tvlerde boy göstermeye başladı. Para oyunları ile başlayan ekonomi tarihi falan filan gibi konularla dikkat çekti.

Tv programında islamda mehdinin olmadığı uydurma olduğu gibi bir iddia ediyor. Geçmişte bol bol mehdiyi pompayalan bir isim vardı o gitti yerine mehdiyi inkar eden biri geldi.

Hz. İsa'nın yeryüzüne tekrar geleceğini inkar eden islama göre küfre girer. Mehdinin inkarı kişiyi küfre sokmasada dalalete sapıklığa düşürür.

Ramazan kurtoğlu damardan giriyor neden kuranda yok.. Mehdi gelecekse son peygamber o olmalı falan filan. Olur mu öyle şey. İslamda olmayanı iddia edip islamda olanı inkar etmeye çalışmak böyle bir şey olsa gerek.

Biyolojik ritme saygı !

  • Efkar

Çocuğu birinci sınıfa başlamış bir anne-baba çaresizlik içinde yanıma gelmişti.
Çaresizliklerinin sebebi; 19 kişilik sınıfta 18 kişi okuma yazmayı öğrenmiş, bir tek kendi kızları kalmış okumaya geçemeyen. Çalmadıkları kapı kalmamış, kimi “Disleksi var galiba çocuğunuzda” demiş. Kimi “Beyindeki kimyasal denge bozukluğundan” bahsetmiş.
Bütün bunlarla yetinmeyen anne, gittiği yerlerden birinde “Kızınıza kötü cinler musallat olmuş” diye duyunca film kopmuş…

Hayat modelleri, hayatımız ve yaşadıklarımız

  • imdat

Hayat modelleri, hayatımız ve yaşadıklarımız

Yüzlerce masabaşı hazırlanmış hayat modelleri var. Yaşam biçimleri var. bu modeller belirli mecralarca belirlendiği gibi toplum içinde de şekillenebiliyor. Ya da toplum içinde şekillenen yaşam biçimleri belirli mecralarca yönlendirilebiliyor.

Toplumun geneli bu yaşam şekillerine göre yollarını çiziyorlar. Bilinçli yada bilinçsiz bu modeller onların alışkanlığı haline geliyor.

İslama göre yaşamak, batıya göre yaşamak vs. vs.

dizi kültürleri vs.

İMAM-HATİPLER SOS VERİYOR…

  • Himmet

Namaz Gönüllüleri Platformu’nu bilirsiniz. Bizler, bu platformun üyeleri olarak Türkiye’nin birçok yerinde namaz konferansları verdik. İyi neticeler de aldık.

Namaz Gönüllüleri Platformu olarak 2013’de, Ensar Vakfı’nda bir toplantı yaptık. Toplantının konusu, “İmam-Hatip talebelerine nasıl namaz şuuru verebiliriz?” idi.

Buna niçin lüzum gördük?

Çünkü imam-hatip talebelerinin çoğu namaz kılmıyor. 5 vakit namazı bırakın Cuma namazı bile kılmıyorlar.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yener Dönmez, 17 Mayıs 2015 tarihli Dindar Nesil Alarmı başlıklı yazısında bu gerçeği üzüntüyle ve şu cümlelerle dile getiriyordu:

OSMANLIDA BORÇLANMA VE ISLAHAT FERMANI

  • Efkar

“Şimdi Türkler hızla borçlanmaktadırlar. Ancak yirmibeş yıl sonra Osmanlı toplumunda borçlanmaya karşı muhalif unsurlar ortaya çıkacaktır.

İşte o zaman, gerek alacaklarımız ve gerekse bunların faizleri tehlikeye düşecektir. Bu nedenle Osmanlı Devleti’nin maliyesi, ekonomisi ve servetleri üzerindeki çıkarlarımızı koruyabilecek Türk yöneticilere ihtiyacımız olacaktır.

TAZE DİREK NEDEN KAPATTI?

  • hayat

Salı günü yani 2 gün önce iş yerinden arkadaşlarımla öğle yemeği için yakınlardaki bir lokantaya gittik. Dönüşte arkadaşım Girişimcilik Zirvesinden bahsetti. Konuşmacılar arasında Hasan Aslanoba‘nın da olduğunu ve verdiği bilgilerin çok faydalı olduğunu söyledi.

Eksik bilgi birbirimize düşman ediyor

  • imdat

Hepimiz vatanperveriz. Hepimiz bu vatan için canımızı vermeye hazırız ve nazırız. Fakat buna rağmen birbirimizi anlamakta zorlanıyoruz.

Sıkıntımız eksik bilgilerden meydana geliyor. Bilmediklerimiz ve bildiğimizi sandıklarımız bizi yanlış yönlendiriyr. Düşmanlarımızla değil de kendimizle uğraşmaya başlıyoruz.

Örneğin bu ülkede kesinlikle ama kesinlikle herhangi bir islami bilgi verilmiyor. Biz temelden islami ilimlerle yetişemiyoruz. En bilgiliyim diyenin bile temelinde din adına hiç bir şey yok. Tamamen seküler şekilde eğitiliyoruz. Katıksız bir eksik bilgiye sahibiz.

İrade gücüne manevi doping

  • imdat

Çalışma hayatımızda günlük yaşantımızda kararlılık, süreklilik ve verim irade gücümüzle de paralel ilerler.

Eğer bir kişide irade gücü ne kadar etkin ise bir o kadar da başarıyı yakalama oranı artacaktır.

İrade gücü her an hazır ve nazır emrimize amade değil. Tıpkı akıllı telefonların şarz mantığı gibi. Şarzınız bittiği anda telefonun kapanması gibi. İrade gücü de biz onu kullandıkca eksilir azalır ve tekrar enerji yüklemesi ister.

Sapıkları doğrular meşhur ediyor

  • imdat

Bir insanı meşhur etmek herkesce bilinir hale getirmek o kadar kolay değil. Hele ki islami alanda o kişinin meşhurluğu için bir dizi süreçlerden geçmesi lazım.

Türkiyede sapık görüşlü bir zevat nasıl meşhur ediliyor biliyor musunuz? Ya da onun sapık görüşleri milyonlara nasıl ulaştırılır hiç düşündünüz mü?

Strateji şöyle uygulanır:

1. Sapık görüşlü kişi ehli sünnet için kritik bir konuda tam zıttı bir iddiada bulunur. Onun buna inanıp inanmaması önemli değil. Önemli olan ses getirmesi.

Hasan Aslanoba Tazedirekt’i neden kapattığını anlattı

  • hayat

Türkiye internet sektörünün son dönemdeki en önemli haberi şüphesiz Tazedirekt‘in beklenmedik kapanışıydı. Sektörün önde gelen yatırımcısı Hasan Aslanoba‘nın girişimci kimliğiyle kurulmuş olması, Tazedirekt’in kısa sürede bir love brand haline gelmesi ve elbette kısa süre öncesine kadar büyüme hedeflerinden konuşurken girişimin kepenkleri indirmesi hemen herkese sürpriz oldu.